Monday, January 16, 2012

MACAM KETINGGALAN ZAMAN PLAK !


tok . tok . tok .
Assalamualaikum !


ape kebenda nye tajuk post aq kli ni . ape yg ketinggalan zaman sgt tuh ? sejarah zaman nenek moyang kah ? hehe . suke2 hati aku je . daaaa ! suke aku la . oukeyh ! fine ! jgn nk mrepek ag ! aq nk cter yg sebna nte beberapa ari yang lepas . ececehhh . mcm lme sgt pdhal sabtu ari 2 je kot . aq bru tgk movie yang dah lme yang amat kuar untk tatapan owg rmai . haha . ketinggalan zaman btol aku nieh ! hehe . movie ape tuh ? SELAMAT PAGI CINTA ! ouhh . suke btol aku menengok movie nie kt lappy aku . smpaikan lab report aku telah ditolak ke tepi dan di anak tirikan . heheh . housemate aku yg bernama NIK yang menemankan aku tengok citer ni . 
SELAMAT PAGI, CINTA! menceritakan dua kisah cinta yang berbeza, kisah cinta seorang wanita dan kisah cinta seorang lelaki. Kisah suka duka orang bercinta.
Julia (Fazura), seorang wanita yang menderita dek kematian suaminya yang sangat dicintainya. Menceritakan bagaimana pertemuan dia dengan suaminya sehinggalah mereka berdua berkahwin. Ilham (Pierre Andre), seorang lelaki yang baik dan penyanyang. Julia mengenali Ilham di sebuah kedai buku.
Pertemuan singkat itu telah melahirkan ‘rasa’ di hati masing-masing. Ilham seberapa daya cuba memenangi hati Julia yang pada mulanya sukar menerima Ilham. Banyak peristiwa berlaku yang menguatkan takdir jodoh mereka dan akhirnya mereka berkahwin.
Hidup mereka begitu bahagia hinggalah pada suatu hari Ilham mengetahui yang dia menghidap sejenis penyakit yang boleh membawa maut. Ilham begitu sedih atas apa yang menimpai dirinya dan dia berusaha merahsiakan perkara ini daripada pengetahuan isterinya, Julia. Sejak itu Ilham berubah sikap, dia sering keluar dan tidak pulang ke rumah berminggu-minggu kerana menjalani rawatan di hospital. Julia mula menyimpan syak terhadap Ilham dan mereka bergaduh sehingga Julia mengetahui hal yang sebenarnya.
Kisah kedua, Azam (Que Haidar) yang juga merupakan seorang pelajar telah jatuh cinta dengan seorang gadis yang bernama Suci (Sharifah Amani), anak orang berada. Azam dan Suci merupakan pelajar sebuah kolej. Azam merupakan seorang anak tunggal yang berkerja secara sambilan untuk menyara atuknya tinggal dengan ibu saudaranya, Mak Su. Walaupun Mak Su sering menyuruh Azam menghantar Atuknya yang sudah nyanyuk ke rumak orang-orang tua tetapi Azam menolak kerana Atuklah yang menjaga Azam sejak kecil.
Azam sangat menyukai Suci dan ketika Suci mula merasai perkara yang sama, Azam pula terpaksa mengecewakannya apabila selalu tidak dapat menunaikan janjinya kerana tanggungjawabnya terhadap kerja dan Atuknya. Pada suatu hari Azam berjanji untuk berjumpa Suci tetapi pada hari yang sama Atuknya telah terlibat dengan kemalangan. Sekali lagi Azam gagal menunaikan janjinya. Sehinggalah pada satu hari Azam terpaksa akur yang Suci telah beralih cinta kepada orang lain iaitu Yusry. Alasannya dia merasakan tidak serasi dengan Azam dan Azam menerima kata putus Suci. Azam cuba menjelaskan perkara sebenar tetapi Suci enggan mendengarnya. Apabila Suci mengetahui perkara sebenar semuanya sudah terlewat.
agak panjang gak la sinopsis nye uh . berpinar mata den menengok nye . hehe . cter nye sgt suweeet ouh ! walaupun aku x bole terima hakikat yang ilham 2 mati  . hehe . ok lah . sampai sini je aku bebel keyh . 

coretan :: tadi masuk lab bio buat xperiment pasal mikroskop . berpinar mata *_*


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails